Balaton vidéke II. – Rotyog a halászlé

Oktatás

Általános

Manda ID
12323
Cím
Balaton vidéke II. – Rotyog a halászlé
Leírás
A szüret régen egy egész közösség - falvak, szőlőhegyek - közös ünnepe volt, amelyet a nap végén mulatságok zártak. Este, a szüretből hazatérőket már megterített asztal várta. A szüreti fogások elkészítésére a gazdaasszony különös gondossággal ügyelt. Fő eledel – a tájegységnek és a szokásoknak megfelelően- halból, birka -vagy marhahúsból készült bográcsos és a kalács volt. _x005F_x000D_ Szüretelő emberek társaságát látjuk egy szőlőhegyen; mögöttük egy ház. Éppen főzik a halászlevet._x005F_x000D_ A képeslapot a Balatoni Múzeum Levéltára Keszthelyen őrzi._x005F_x000D_ _x005F_x000D_
Földrajzi vonatkozás
Keszthely

Kompetencia

Kompetencia
A hatékony, önálló tanulás
Évfolyam
5-8. évfolyam
Módszertani javaslat
Műveltségi terület
Életvitel és gyakorlat

Adatok exportálása: