Tájjellegű ételek

Oktatás

Általános

Manda ID
434576
Cím
Tájjellegű ételek
Leírás
Szigeti Andor alföldi tájakról gyűjtött ételrecepteket és színes táj- és szokásleírásba ágyazta őket. A Népi konyha: A palócok, a matyók, a bodrogköziek, a felső-tisza vidékiek, a hajdúságiak, a nyírségiek és a sárrétiek ételei című kötet bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült. Ezek között olyan ételek is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből. Az archív fotók a konyhát, az ételkészítés eszközeit és néhány evés-ivással összekötött alkalmat mutatnak be. A kötet az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtár tulajdona.
Földrajzi vonatkozás
Ózd

Kompetencia

Kompetencia
A hatékony, önálló tanulás
Évfolyam
5-8. évfolyam
Módszertani javaslat
Műveltségi terület
Ember és társadalom

Adatok exportálása: